Emotionele vaccinatie

Communicatieve en emotionele ondersteuning in tijden van COVID-19

(Workshop voor zorgverleners)

Zorgpersoneel staat erg onder druk door de COVID-19 pandemie. Naast verhoogde werkdruk, zijn ze soms zelf angstig om ziek te worden. Ze worstelen met de verminderde menselijke nabijheid omwille van de strenge maatregelen. Ook de communicatie met de patiënten en hun naasten is vaak intenser en emotioneler. Hoe kunnen we het welzijn van zowel zorgverleners als patiënten verhogen zonder dat we de omstandigheden kunnen veranderen?

Deze workshop leert je communicatie-technieken om intense, emotionele gesprekken te ‘ontladen’ en constructief en ter zake te blijven. We werken met de modellen van verbindende communicatie (Rosenberg, 2001), authentieke verbinding (Digges, 2020), en authentieke aanwezigheid (Longaker, 2018). Je leert diepgaand te luisteren, te erkennen wat een ander vertelt, constructief en verbindend te communiceren, jezelf authentiek aanwezig te maken en je eigen behoeften te onderkennen. Voor de zorgverlener brengt dit rust, het verhoogt het welzijn en vermindert de kans op burn-out. De patiënten anderzijds voelen zich gehoord en volgen getrouwer de instructies van de zorgverlener.

Voor wie?Zorgverleners, 10-20 deelnemers, (grotere groepen mogelijk op aanvraag)
Duur?4u
Plaats?Op locatie
Kostprijs?500 euro + onkosten

Over de lesgever: Dr. Stijn Smeets is psycholoog (Master van de KULeuven, PhD Vanderbilt University), muzikant en transspirituele monnik. Hij begeleidt palliatieve patiënten, hun naasten en zorgverleners van diagnose tot het overlijden (www.avondgloed.be). Hij staat anderen bij in diepe, transformatieve emoties en is een gids tussen het bewuste en het onbewuste, tussen leven en dood. Meer info vind je hier.

Meer info en registratie: klik hier