Begrafenis-ceremonie

Een ceremonie helpt je nabestaanden om de transitie te maken van een leven met u, naar een leven zonder u. Uw partner wordt weduwe of weduwnaar, uw kinderen worden misschien ouderloos na een lange periode van intensief zorgen voor u. Uw overlijden confronteert uw nabestaanden met hun eigen eindigheid. Een goede ceremonie helpt hen omgaan met hun eigen angsten en levensvragen.

De ceremonie viert het leven dat u heeft gehad. Samen met uw familie verzamelen we herinneringen, verhalen en muziek die u terug tot leven brengen. Dit kan als deel van een religieuze of niet-religieuze viering. Samen denken we na over wat u nalaat en hoe u in hen verder leeft.

Avondgloed helpt u bij het ontwerpen en uitvoeren van een persoonlijke ceremonie. We ondersteunen uw familie in het samenbrengen van herinneringen en het schrijven van teksten. Indien gewenst, kunnen wij de muziek verzorgen. U kan ons ook vragen om een contemplatieve tekst te schrijven, die uw overlijden verbindt met de grotere existentiële vragen. Een voorbeeld van zo’n tekst vindt u hieronder.